Mage-Tarm

Mage-tarm

Lider du av problem med magen eller tarmen?Jag läste en artikel för några år sedan att Sverige är ett av de länder i världen som har mest magtarmproblem. Detta trots att vi har tillgång till både bra mat och kunskap. Länk


Jag är dock inte förvånad över detta då i princip alla kunder som besöker min mottagning har problem i detta området. De söker vanligtvis egentligen för något annat problem eftersom dem har lärt sig leva med magproblemet eller så tror dem att det helt enkelt är så det ska vara för dem har aldrig upplevt något annat stadie.


Orsaken till VARFÖR dessa problem uppstår är också högst personlig och behöver utredas. Det kan vara allt från hög stress med dålig återhämtning, trauman, dålig kosthållning, ingen motion, skiftarbete, miljögifter, parasiter eller läkemedel så som antibiotikakurer.


Problem som mina kunder söker för:

-Sura uppstötningar, rapningar

-Svullen eller gasig

-IBS

-Diarré

-Förstoppning

-Ulcerös colit, Chrons

-Gallproblem

-Hudproblem

-Svampöverväxt

-Mask, parasit

-Aptitlöshet

-Går inte ner i vikt

-Tål inte olika sorters livsmedel plötsligt


Det som skrämmer mig mest är två delar. Det första är att det börjar i så unga år. Har flera oroliga mammor som mailar mig och vill ha hjälp med sina bebisar vars magar inte alls fungerar. Vårt yrke får tyvärr inte behandla barn under 8år enligt svensk lag, men i våra grannländer går det att söka hjälp. Tyvärr informerar till exempel inte BB om att barn födda med kejsarsnitt automatiskt föds med en nedsatt tarmflora och då även immunförsvar, så man bör ge dem probiotika. Är en svensk forskare som för flera år sedan skrev en bok om hur viktigt detta är.


Det andra är att jag får in fler och fler kunder som får cellgifter mot sina tarmproblem. Min personliga uppfattning är att man är väldigt snett ute när cellgifter ges som "behandling" i vår superkänsliga tarm. Samtidigt som kunderna har fått höra av sina läkare att deras kostintag inte har något med deras sjukdomar att göra. Detta är för mig en gåta. Vi ska bryta ner ca 35ton mat i tarmen genom livet. I min värld är det A och O vad som passerar där igenom. En person som lever på färdigmat och en person som lever på hemlagad mat har helt olika förutsättningar för en framtida hälsa. Vi vet också att tarmen har svårt att bryta ner kött och mycket lättare för fisk.
VISSTE DU ATT: Ca 70% av ditt immunförsvar sitter i tarmen. Hur tarmen mår är avgörande för din övriga hälsa.Tyvärr får många barn inte speciellt näringsämnesrik eller bra mat i skolorna eller hemma med tanke på att de växer och har ett stort behov av olika näringsämnen. Dock börjar det se bättre och bättre ut på vissa skolor. Men alla barn erbjuds inte samma förutsättningar för en bra start i livet. Dessutom väljs amningen allt oftare bort eller så kan kvinnor idag inte ens få igång sin amning.VISSTE DU ATT: Ca 80% av ditt serotonin tillverkas i din tarm. Alltså är ditt psykiska mående direkt kopplat till din tarmhälsa.Många av mina kunder har inte ens fått en adekvat utredning av sin tarm. Man undersöker t.ex. inte bakteriefloran i tarmen. Vilket för mig är konstigt eftersom man idag vet att en enda antibiotikakur kan slå ut din naturliga tarmflora för resten av livet om du ej får hjälp att återställa den. Inom svensk sjukvård kan man inte heller något om SIBO, trots att man kan skicka labbprover till Karolinska angående denna obalans i tunntarmen. Många har dessutom fått antideppressiva som behandling.


Vi som arbetar inom mitt yrke har därför valt att samerbeta med utländska labb istället då dessa ligger i framkant vad gäller kunskap och forskning angående vårt mag- och tarmsystem. Utan rätt underlag blir det ibland svårt att sätta in rätt åtgärder så du på sikt blir problemfri - för det kan man bli!I Tyskland och USA finns flera väldigt bra och informativa labbtester. Det som främst används är ett vanligt avföringsprov som visar flera olika aspekter som kan vara ur balans in din tarmfunktion. Tyvärr tillhandahåller inte svensk sjukvård detta test utan du får vända dig direkt till labbet eller via oss utbildade terapeuter och ta provet privat på egen bekostnad.


Så gå inte och lid i onödan, för kunskap och hjälp finns att få så du åter igen kan njuta av livet.


Se exempel på labbresultat för att se vad som testas och hur utförlig information du får angående ditt mage-tarmsystem:

                                                                                               Detta är bara ett av alla labbtester för mage och tarm som vi arbetar med.

Boka in dig till ett första besök hos mig Anna i Karlskrona eller min kollega Anette i Malmö/Helsingborg/Karlskrona.

Testet kan dock tas var du än bor i världen. Om du inte bor i närheten så ta kontakt via mail/telefon istället.

Lev livet full av naturlig energi...

Hälsans ledord

 • Ät naturlig mat
 • Våga vila varje dag
 • Umgås med dina nära och kära
 • Sov ut ordentligt i minst 6 timmar
 • Vistas ute i solen och naturen
 • Andas så du fyller magen
 • Ta inte livet på för stort allvar
 • Drick minst 1,5L vatten varje dag

Hälsans värsta fienden

 •  Stress
 •  Dålig sömn
 •  Ingen kroppslig aktivitet
 •  Ingen återhämtning/vila
 •  Miljögifter och tungmetaller
 •  Halv- och helfabrikat = färdigmat
 •  Läsk, godis och transfetter
 •  För lite vatten