Nettan

Massage

Massör Anette Johansson


Om mig

Jag är uppvuxen i Sollentuna norr om Stockholm dit jag även hade hittat tillbaka innan jag mötte kärleken och flyttade ner till vackra Torhamn, där vi hittat och pysslar om vårt drömhus tillsammans med vår lilla busunge. Precis som Anna har jag ett förflutet som elitbowlare på absolut högsta nivå och det var på den danska touren vi lärde känna varandra för snart 20 år sedan.

 

Med en bakgrund inom elitidrott, både bra och lite mindre bra arbetsplatser samt egna och bekantas erfarenheter av ohälsa har jag börjat förstå vikten att ta hand om sig själv med kost, näring, sömn och motion. Länge har jag funderat på vad inom hälsa jag skulle vilja fördjupa mig i och med hjälp av Anna och Anette så fick jag en putt över tröskeln och vågade ta steget att använda min utbildning som Idrotts- och Friskvårdsmassör och faktiskt arbeta som massör till att börja med, jag ångrar det verkligen inte!

Straxt efter jag kom igång att jobba igen efter min mammaledighet vidareutbildade jag mig även till lymfmassör och regndroppsmassör. Under våren 2019 kommer jag dessutom arbeta med Medveten andning och ha fördjupat mig mer i lymfsystemet på olika sätt.


Jag har äntligen hittat rätt område för mig att fördjupa mig inom och det vill jag dela med mig av till er!
Jag rekommenderar

För att hjälpa kroppen på bästa sätt så rekommenderar man i både regndroppsmassage och lymfmassage att man går minst 3 gånger inom en månad. Det är för att inom båda massagteknikerna startar man en utrensningsprocess och vanligtvis har de flesta under lång tid ”hjälpt” sin kropp att bromsa upp sin förmåga att ta hand om sig så bra den kan.


Min rekommendation är att man kan kombinera dessa två behandlingar och börja med två lymfmassager inom 2 veckor, beroende på hur just din kropp reagerat, och sedan inom några veckor ta en behandling i regndroppsmassage och sedan avsluta denna igångsättning med en lymfmassage.

Fortsättningsvis bör man i alla fall en gång i månaden fortsätta med någon av dessa behandlingar för att underhålla flödet och hjälpa sin kropp att må bra. Mellan behandlingarna så bör man göra egenvård hemma, exempelvis duscha, torka sig och/eller smörja in sig åt rätt håll.

Att djupandas innan är viktigt då det sätter igång den stora lymfådern i bröstet med hjälp av diafragman.Kom gärna på min gruppträning "Energikicken" där vi tränar andning, yoga för lymfsystemet och egenvård tillsammans. Boka in dig här...
Om lymfsystemet

Att lymfsystemet har ett bra flöde är viktigt för vårat immunförsvar, det avlägsnar gamla/skadade/främmande celler. Det är kroppens avfallstransport från vävnader och kroppens mjukdelar - dvs. hud, fettväv, muskler mm.

Dagligen får vi i oss slaggprodukter via kost, dryck, hud och andning. Andra saker som kan göra lymfsystemet trögare är bl a skador och ärrvävnader, förkylningar och infektioner eller sprutstick och insektsbett eller monotona rörelser.

Lymfsystemet behöver hjälp bl a med massage för att kunna avlägsna hindren och skapa bättre flöde. Andra hjälpmedel är t ex korrekta stödstrumpor, en bra andningsteknik, att dricka mycket vatten, rörelse utan pulshöjning (simning, yoga, promenader mm), lymftejpning, kläder som inte sitter åt, IR-bastu och naturligt glutenfri kost åt LCHF-hållet med låg dos bra kolhydrater, bra proteiner och bra och mycket fetter. Jag rekommenderar främst att du bokar en Hälsoanalys med Anna eller Anette för att ta reda på vad just din kropp behöver.


Läs gärna mer om lymfsystemet på lymfhoppet.se.


I regndroppsmassagen är det de eteriska oljorna, som arbetas in i kroppen på ett speciellt sätt, som jobbar och stimulerar kroppen ända ut på cellnivå. Den hjälper kroppen att bygga upp cellerna på nytt och stärker immunförsvaret och kan verka i kroppen upp till en vecka, ibland mer.             

O.B.S. Ditt fjärde besök får du alltid 50% rabatt på om du har med ditt stämpelkort!
* Lymfmassage 90 minuter 1080kr

Massagen är en mjuk behandlingsmetod med fokus på huden och bindväven där man jobbar med djupandning, tryck och strykningar i lymfsystemets riktning. Skador i form av ärr och svullnad bearbetas lite extra för att lossa eventuella blockeringar som hindrar ett fritt flöde.

Erbjudande oktober – 750kr


* Regndroppsbehandling 60 minuter 750kr

Stärkande behandling av fötter, rygg och nacke tillsammans med effektiva eteriska oljor.

Erbjudande under praktikperioden 75 minuter – 500kr


* Energikicken 100kr

Gruppträning 1h jämna lördagar 9-10. Vi går tillsammans igenom andningsteknik, några yogapositioner som stimulerar lymfsystemet och avslutar med egenvård i lymfmassage. Max 15 stycken.


* Helkroppsmassage 60 minuter 650kr

En välgörande massage med fokus på hela kroppen. Tryck och tempo anpassas efter vad som känns bäst för dig.

 

* Idrottsmassage 75 minuter 900kr

Vill du kombinera en helkroppsmassage med extra tid och djupgående massage på vissa partier så är detta behandlingen för dig.

 

* Idrottsmassage 45 minuter 600kr

För dig som har vissa muskelgrupper som behöver mer djupgående massage och extra omtanke, inklusive rygg.

 

* Avslappningsmassage 30 minuter 450kr

En stunds återhämtning med mjuk massage på rygg, skalp och ansikte.

 

* Massage rygg/nacke 30 minuter 450kr

Här får rygg, nacke och axlar sig en genomgång efter dina behov.

Hjärtligt välkommen!


Bokning sker enklast via BokaDirekt

Vid frågor ring eller maila:

010 - 18 80 922

nettan@kroppenibalans.se

Tyska Bryggaregården

Saltsjöbadsvägen 1B

371 42 Karlskrona